Otac razgovara sa sinom koji je otišao u rat i nije se vratio. Esad Kundaković, krojač iz Novog Pazara, je svoj život posvetio radu sa mladima koje, poput gradskog psihologa, odgovara od njihove namere da odu u tuđe ratove na Bliskom istoku. Obraćajući se njima on ponovo razgovara sa svojim sinom.

KOSA - otkrivanje slobode

Četiri decenije nakon holivudske premijere “Kosa” Džon Sevidž, jedan od glavnih glumaca u filmu, svedoči nastanku jedinstvenog umetničkog dela koje ga na momente ostavlja bez daha. Glumci Pozorišta Mladih i Novosadskog pozorišta zajedno sa rediteljem Peterom Telihajiom pripremili su istoimeni spektakl. 

.

CRNA SENKA ZELENE ENERGIJE

Film Crna senka zelene energije prati Irmu Popović Dujmović, aktivistkinju Svetskog fonda za zaštitu prirode (WWF Adria) koja na svom putu kroz Hrvatsku, Bosnu, Srbiju i Crnu Goru otkriva na koji način je regionalni plan masovne izgradnje malih hidroelektrana umesto rešenja, stvorio brojne nove probleme.

RAVNICA BEZ PTICA

Kako bi zadovoljili narudžbine ekskluzivnih evropskih restorana svake godine krivolovci širom Evrope i Bliskog istoka ubiju milione ptica. Milanu Ružiću i ostalim članovima Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije ta gurmanska navika, koja drastično utiče na porast krivolova i u Srbiji, nimalo se ne dopada. Prema podacima ornitologa krivolov ptica posebno je izražen u Vojvodini jer tokovi velikih reka (Dunav, Tisa i Sava) predstavljaju idealna prirodna hranilišta i odmorišta. Krivolov je, tvrde ornitolozi, jedan od ključnih razloga što u Vojvodini ima sve manje ptica! Pošto je sistemska reakcija države izostala, Milan i članovi Društva rešili su da se krivolovu suprotstave a nadležne državne institucije nateraju da postupe po zakonu.